De Engeltherm Klimaatscan

Het is bekend dat mensen beter functioneren en langer presteren in een optimaal leef- en werkklimaat. Andersom geldt natuurlijk ook dat wanneer de luchtkwaliteit niet optimaal is, medewerkers minder presteren en er zelfs gezondheidsklachten kunnen ontstaan.

Ik heb zo'n last van...

Ik heb zo’n last van...

 • Moeheid, ik kan me steeds slechter concentreren.
 • Hoofdpijn, kan dit te maken hebben met de lucht in mijn werkruimte? Het ruikt hier ook altijd zo muf...
 • Branderige ogen, en het lijkt wel of ik steeds meer last krijg van geïrriteerde luchtwegen!

Het kan zijn dat deze en andere klachten veroorzaakt worden doordat uw binnenklimaat niet in balans is. Door de Engeltherm binnenklimaat scan te laten uitvoeren krijgt u inzicht in de kwaliteit van de lucht in een ruimte of gebouw. Op basis van de uitkomsten van deze scan, kunt u maatregelen nemen om het binnenklimaat te verbeteren.

Meten = weten

Nadat er eerst door een expert een visuele inspectie wordt uitgevoerd, worden daarna met speciale apparatuur metingen verricht in de afgesproken ruimtes gedurende een afgesproken periode van enkele dagen, tot enkele weken. Dit is afhankelijk van de klachten. Dit betreft het zogenaamde loggen van:

 • De Binnentemperatuur
  De binnentemperatuur wordt door iedereen anders ervaren. Hierbij spelen vaak andere factoren een rol, zoals de kleding die wordt gedragen, de activiteiten van een medewerker maar ook tocht en de relatieve vochtigheid.

  De gemeten temperatuur wordt vergeleken met de richtlijnen: Zomer 23°C - 26°C / Winter 20°C - 24°C

 • Relatieve luchtvochtigheid
  Een hoge relatieve luchtvochtigheid (% vocht in de lucht) kan zorgen voor een klam gevoel. Een te lage relatieve luchtvochtigheid, vooral in periodes van vorst, zorgt voor een droge lucht en dit kan irritatie van de ogen en slijmvliezen veroorzaken. De optimale luchtvochtigheid is 40%- 50% (binnen de 30% - 70% is acceptabel).

 • CO2-gehalte
  De mens ademt zuurstof in en kooldioxide (CO2) uit. Bij een optimaal binnenklimaat zorgt voldoende ventilatie voor de afvoer van kooldioxide. Wanneer de ventilatie onvoldoende is, kunnen er hoofdpijn, vermoeidheid en concentratiestoornissen ontstaan door het te hoge kooldioxide gehalte in de lucht. Vaak zal de ruimte muffig ruiken. Het CO2 gehalte moet minder dan 1.000 ppm zijn.

 • De Rapportage
  De metingen worden samengevat in de Rapportage. Het rapport bevat tevens een uitgebreide conclusie met concrete aanbevelingen en tips.

  Soms is met een eenvoudige aanpassing, het hele probleem met het binnenklimaat opgelost. In andere gevallen moeten er meer ingrijpende maatregelen worden genomen. Ook komt het voor dat het probleem niet in de kwaliteit van de lucht zit. Hoe dan ook, na de scan weet u hoe het zit en kunt u onderbouwd een beslissing nemen.

deur visual

Zijn er gezondheidsklachten of klachten over een niet fris ruikende ruimte?

Bel met onze dichtstbijzijnde vestiging en informeer naar de mogelijkheden voor klimaatscan. De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van de situatie, maar zullen u waarschijnlijk erg meevallen...