Subsidie Klimaatsystemen

Slim investeren....nog 45% SUBSIDIE IN 2021

subsidieEnergiebesparende duurzame investeringen in klimaatsystemen zoals onze warmtepomp/-airconditioners en Aisin gasmotorwarmtepompen komen grotendeels in aanmerking voor subsidie. Dit geldt voor grote, maar ook voor de meeste kleinere investeringen. De meest gebruikte subsidie is de Energie Investering Aftrek (EIA). Engeltherm helpt u gebruik te maken van deze regelingen. Wij onderzoeken vooraf of u voor de Energie Investering Aftrek in aanmerking komt. Daarnaast hebben wij alle expertise in huis om de aanvraag van de subsidie en de afhandeling daarvan echt eenvoudig te maken.


De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling waarmee de overheid u ondersteund bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en in duurzame energie. Wanneer u gebruik maakt van de EIA heeft u als ondernemer dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder belasting.

  • Naast de gebruikelijke afschrijving kunt u 45% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst.
  • Over één of meer jaren betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Voorbeeld 1

Stel, u heeft een tandartspraktijk als IB-ondernemer en u kiest voor één van onze energiebesparende oplossingen met een voldoende hoog rendement  om voor de EIA subsidie in aanmerking te komen. Het te investeren bedrag, inclusief installatiekosten, is bijvoorbeeld €10.000,-.

U heeft dan recht op een extra belastingaftrek van maar liefst € 4500,-. Uw netto voordeel zal (bij maximale belastingdruk) ongeveer€ 2.300,- bedragen. Deze bedragen zijn indicatief.

Voorbeeld 2

Stel, u wilt uw kantoor in uw bedrijf (besloten vennootschap) conditioneren en u kiest voor één van onze energiebesparende oplossingen welke een voldoende hoog rendement bied om voor EIA subsidie in aanmerking te komen. Het te investeren bedrag, inclusief installatiekosten, is bijvoorbeeld €. 50.000,-.

  • U heeft dan recht op een extra belastingaftrek van maar liefst € 22.500,-.
  • Bij een belastingdruk van 25% is dat € 5.625,= voordeel!
  • Bij dit voordeel zijn de kleinschaligheidsaftrek en normale afschrijvingen niet meegenomen, dus daadwerkelijk extra voordeel. Bedragen zijn indicatief.

 

 

In sommige gevallen zijn de daadwerkelijke kosten voor een energiezuinige klimaatinstallatie bijna nihil!  Wilt u weten hoe de rekensom er bij u uit zou zien? Neem dan contact op, wij rekenen het u graag voor.


Bel nu onze dichtstbijzijnde vestiging of klik hier voor het contactformulier. Wij nemen dan telefonisch contact met u op en informeren u over uw mogelijkheden (geheel afhankelijk van uw situatie).

Wat ons betreft is dit jaar een goed jaar om slim te investeren.....