Duurzaamheid

Duurzaamheid is een breed begrip, in een duurzame wereld zijn mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht, en wij dragen daar graag ons steentje aan bij.

 

A-Energie label

De Engeltherm airconditioningsystemen kenmerken zich door hun zeer lage geluid niveau, duurzaamheid en uitmuntende energieprestaties. Vrijwel alle gebruikte systemen zijn zeer zuinig met energie en zijn daarom voorzien van het groene A-energielabel. U heeft dan een energiebesparend systeem, dat is beter voor het milieu en voor uw portemonnee.  Het energieverbruik ligt zo’n 30% lager bij de huidige generatie airconditioners t.o.v. de verouderde systemen. Daarnaast is de CO2 uitstoot ook nog eens ruim 30% lager.

 

Subsidie

Europese Unie heeft op 20 mei 2014 de nieuwe Europese F-gassenverordening gepubliceerd (EU- nr. 517/2014). DezeF-gassenverordening geldt voor alle synthetische koudemiddelen (HFK), die oa voorkomen in klimaatinstallaties. De kern van de herziening van de F-gassenverordening is een geleidelijke afbouw van het op de markt brengen van HFK’s (koudemiddelen met een hoog GWP (Global Warming Potential):  van 100% in 2015 naar  21% in 2030.

De overheid stimuleert aanschaf van energiebesparende klimaatsystemen door subsidie te verstrekken  De Energie InvesteringsAftrek (EIA).

 

Eigen ontwikkelingen

Onze experts zijn altijd op zoek naar duurzame oplossingen. Zo ontstond ook onze unieke maar logische combinatie van de Airconditioner op Zonne-energie. Duurzaam en energiezuinig!

 

Koudemiddelen

Het koudemiddel R22 is een HCFK, waarbij de C staat voor Chloor. Chloorhoudende middelen tasten de ozonlaag aan en worden daarom wereldwijd uitgefaseerd. Voor het koudemiddel R22 geldt dan ook een algeheel verbod.

BEVAT UW AIRCONDITIONER HET KOUDEMIDDEL R22?

Wanneer u niet weet of uw airconditioning het koudemiddel R22 bevat kunt u kijken of dit staat vermeld op de kenplaat van het buitendeel of in uw logboek. Het logboek bevat o.a. certificaten en werkrapporten waar het koudemiddel op vermeld moet staan. Mocht u er niet uitkomen, bel ons dan gerust, wij helpen u graag verder. Blijkt uw (verouderde) airconditioning het koudemiddel R22 te bevatten en is er een technische storing, dan is reparatie wettelijk onmogelijk. Het is dus belangrijk tijdig te kijken naar vervangingsmogelijkheden;